ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟ liantinis.gr




Λιαντίνης: Ομιλία για την 28η Οκτωβρίου


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




Το ντοκουμέντο προέρχεται από το αρχείο του Δημήτρη και της Νικολίτσας Λιαντίνη και μας παραχωρήθηκε ευγενικά και κατ' αποκλειστικότητα από την κυρία Λιαντίνη προς δημοσίευση. Για το λόγο αυτό και δεν επιτρέπεται η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς τη γραπτή άδεια της κυρίας Λιαντίνη.

Όπως θα διαβάσετε και στο χειρόγραφο του Δημήτρη Λιαντίνη είναι γραμμένη το 1960, όταν ο συγγραφέας ήταν μόλις 18 ετών. Παραθέτουμε και σχετική του φωτογραφία εκείνης της εποχής ώστε να μη διαφύγει καθόλου της προσοχής σας το νεαρό της ηλικίας του.



Ο έφηβος ακόμη Λιαντίνης, έχει μόλις απολυθεί από το Γυμνάσιον. Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το απολυτήριο του, απελύθη στις 11 Αυγούστου 1960, λίγες δηλαδή ημέρες πριν γράψει την παρακάτω ομιλία.

Απευθύνεται όπως θα δείτε σε κάποιον πρόεδρο... Υποθέτουμε πως θα του ζήτησε ο συγκεκριμένος πρόεδρος να του γράψει μια ομιλία για τη γιορτή της 28ης και ο νεαρός υποψήφιος φοιτητής δε θέλησε να του χαλάσει το χατίρι. Στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να εκλάβουμε και όσες αναφορές γίνονται σε τότε κυβερνήσεις και στο βασιλιά. Βεβαίως και ο ίδιος εκείνη την εποχή ήταν βαθιά επηρεασμένος από τις συντηρητικές απόψεις του τόπου του, όπως αποδεικνύεται και από αλληγραφία του που έχει δει το φως της δημοσιότητας.


  • ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνες θα ειπεί...






Να μαζεύονται οι φίλοι, να πίνουν κρασί και να τραγουδάνε...

Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα