ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟ liantinis.gr




Λιαντίνης who is who

Να γράψεις και να ξαναγράψεις για το Δημήτρη Λιαντίνη και πάλι σε τέλος δε φτάνεις.

Κι αν ο τίτλος της ανάρτησης είναι who is who, αφορά μόνο το ακόλουθο ντοκουμέντο από το ομώνυμο έντυπο του 1992. Και με ένα λιτό βιογραφικό του που συνέταξε ο ίδιος ο Λιαντίνης. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν περισσεύουν τα βιογραφικά του, έχει νόημα να το δημοσιεύσουμε. Και να δούμε πώς παρουσίαζε ο ίδιος τον εαυτό του:



Τις χρονολογίες των βιβλίων μη βιαστείτε να τις θεωρήσετε ως έκδοσης. Αντιστοιχούν μερικές και σε χρόνο που γράφτηκε το έργο.

Εμείς από το βιογραφικό αυτό κρατάμε κατά σειρά τα ακόλουθα:

1. Το όνομα του πατέρα του σε χαϊδευτική μορφή: Θοδωράκη. Σε επίσημα έγγραφα το πατρώνυμο αναφέρεται ως Θεόδωρος.

2. Για μια ακόμη φορά, όπως και σε όλα τα άλλα βιογραφικά του που έχουμε διαβάσει, αναφέρει ως τόπο γέννησης την Πολοβίτσα και όχι τη Λιαντίνα. Λες και το κάνει επίτηδες για να μη συνδυαστεί ο τόπος καταγωγής με το επώνυμο που είχε διαλέξει και προσθέσει στο πραγματικό του, το Νικολακάκος. Κι εδώ προσέχουμε ότι το Νικολακάκος δεν το αναφέρει καθόλου. Όμως...

4. Όμως το όνομα συζύγου είναι Νικολίτσα Νικολακάκου. Ούτε το πατρικό της αναφέρει, ούτε το Λιαντίνη που και στο δικό της επώνυμο είχε προστεθεί. Έχει μία εξήγηση τούτο το γεγονός. Αφορά όμως μια προσωπική επιστολή του Λιαντίνη που πρόσφατα μου τέθηκε υπόψη και δε θα ήθελα να αναφέρω δημόσια τι περιλαμβάνει... Ίσως όμως ο προσεκτικός αναγνώστης να το καταλάβει διαβάζοντας το όνομα και το επώνυμο συζύγου, όπως τα αναφέρει ο Λιαντίνης.

5. Μέλος του σωματείου Οδύσσεια, για την προαιρετική καύση των νεκρών. Έχει προηγηθεί άρθρο του σε εφημερίδα για το ίδιο θέμα, την καύση των νεκρών.

6. Ενδιαφέροντα χειμερινό σκι! και κηπευτική. Για τους κήπους γνωρίζαμε. Για το σκι όμως, αν και είχαμε δημοσιεύσει σχετική φωτογραφία:



δεν ξέραμε ότι το είχε σε τόση εκτίμηση. Βέβαια στο ΕΔΩ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ (σελ. 156 ) υπάρχει μια αναφορά: "παρότι χιονοδρόμος στα πρώτα του νιάτα", μα το 1992 ο Λιαντίνης δεν ήταν στα πρώτα του νιάτα. Ήταν ακριβώς 50 ετών. Η αγάπη όμως για το σκι παρέμενε.

___________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τόσο το ντοκουμέντο από το Who is Who, όσο και η φωτογραφία (από το Μπόροβιτς της Βουλγαρίας) μας έχουν παραχωρηθεί από την κ. Νικολίτσα Λιαντίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνες θα ειπεί...






Να μαζεύονται οι φίλοι, να πίνουν κρασί και να τραγουδάνε...

Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα