ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ OFFICIAL SITE ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΑΝΤΙΝΗ ΤΟ liantinis.gr
Η ανδροποίηση του Λιαντίνη και η αδρανοποίηση...

Πάνε έξι χρόνια και παραπάνω που διάβασα σε βιβλίο τα ακόλουθα από ημερολόγιο του Λιαντίνη, όπως μας ενημέρωνε ο συγγραφέας, κ. Δημήτρης Αλικάκος:

1964: το θέρος της δημιουργίας και  αδρανοποιήσεως. Το ξετύλιγμα της ψυχής. Τα πρώτα αχνάρια μπροστά στον αχνόφωτο ορίζοντα της ζωής, που αντί για ήλιο έχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Δεν άρχισα ακόμη να διαβάζω τα ιερογλυφικά, τους ανθρώπους, τα φυτά, τ' άστρα και τις ιδέες. Ξεκίνησα και κάποτε θα φθάσω. Ω... το πιστεύω 

(σελίδα 59 του βιβλίου: ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ: "ΕΖΗΣΑ ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ")

Σήμερα τυχαία ξαναδιάβασα αυτό το απόσπασμα. Μόνο που στο μεταξύ έχουν περιέλθει στην κατοχή μου και κάποια ντοκουμέντα από το αρχείο του Δημήτρη Λιαντίνη. Κι αυτό χάρη στην καλοσύνη της συζύγου του πάλαι ποτέ καθηγητή μου, της κ. Νικολίτσας Γεωργοπούλου - Λιαντίνη. Ανάμεσα σε αυτά και τούτο που ακολουθεί από ατζέντα του Δημήτρη Λιαντίνη:

Τα συμπεράσματα δικά σας. Και για την ανδροποίηση του Λιαντίνη που αδρανοποιήθηκε και για το  ξετύλιγμα της ψυχής που απέμεινε δίχως σκέψη. Και για την εξαφάνιση της τελείας και παύλας στο τέλος.  Αλλά και για  το "Μπροστά" που έγινε "μπροστά" αλλάζοντας τη συντακτική δομή του κειμένου.

Μου έχουν πει ότι ο κ. Αλικάκος έχει επανεκδώσει το βιβλίο. Δεν παίρνω και όρκο, εγώ δεν το έχω δει με τα μάτια μου. Ελπίζω πάντως και εύχομαι στην επανέκδοση, αν κι εφόσον έγινε, να διορθώθηκαν τα παραπάνω λάθη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έλληνες θα ειπεί...Να μαζεύονται οι φίλοι, να πίνουν κρασί και να τραγουδάνε...

Προβολές σελίδων τον προηγούμενο μήνα